Valkuilen van starters

Valkuilen van starters

Persoonlijke valkuilen van starters

Onvoldoende/slechte voorbereiding

Het hele bedrijfsplan is niet goed doordacht en je loopt tegen problemen aan waar je nog geen rekening mee hebt gehouden.

Tip: Maak een goed ondernemingsplan. Bij het het maken van een ondernemingsplan wordt je weliswaar ‘gedwongen’ om over verschillende aspecten van je bedrijf na te denken. Zoals al vaker op deze website vermeld wordt: “Een goed begin is het halve werk”

Onrealistische financiële verwachtingen

De omzet valt tegen, de kosten zijn te hoog en het duurt langer dan verwacht voordat er winst wordt gemaakt.

Valkuil voorkomen: Maak een financieel plan als onderdeel van je ondernemersplan. Laat dit eventueel toetsen door een financieel adviseur, accountant of de KvK.

Te weinig “ondernomen”

In je hoofd speelde misschien wel een mooi filmpje af dat jouw product aan de lopende band werdt verkocht aan de klanten, maar dit valt in de praktijk toch tegen. Of je bent niet helemaal zeker van je eigen product.

Tip: Verken de markt, begin met netwerken, stap op (potentiële) klanten af en overtuig mensen van jouw product of dienst. Als je ziet dat mensen enthousiast zijn dan wordt je vanzelf zekerder. Maar ook als het niet meteen lukt, niet opgeven! Ondernemen is een kwestie van doen, durven en doorzetten. Niemand is rijk/succesvol geworden door te snel op te geven.

Slechte balans tussen werk en privéleven

De nieuwe onderneming kost veel meer tijd en energie dan verwacht en er blijft weinig over van je sociale leven.

Tip: Betrek partner, familie en/of vrienden bij je plannen. Zorg dat iedereen begrijpt hoeveel tijd een nieuwe onderneming van je vraagt. Maak een planning en weeg af of je werkelijk bereid bent om er andere dingen voor te laten.

Tegenvallende verkoop

Je producten verkopen niet zo goed als je had verwacht. Misschien ben je wel te gefocused met een specifiek doelgroep.

Valkuil voorkomen: verken en onderzoek de markt voor je producten. Vraag jezelf eens af of  er daadwerkelijk veel vraag naar het product? Kijk of je het product ook aan andere doelgroepen kunt verkopen. Stel een goed/beter marketingplan op en volg eventueel een cursus leren verkopen.

Onduidelijke/slechte afspraken

Klanten, leveranciers, zakenpartners of investeerders hebben mondelinge toezeggingen gedaan, maar komen deze niet na (een mondeling overeenkomst, is een geldige overeenkomst als het te bewijzen is).

Tip: Leg afspraken duidelijk zwart op wit vast.. Zorg dat de voorwaarden voor alle partijen duidelijk afgesproken zijn.